logotype Běžecká škola Miloše Škorpila

inzerce

Můj šálek kávy

Můj šálek kávy

Hned na úvod musím říci, že nejsem klasický "kafař". Piju povětšinou vodu a mám ráda čaje. Čaje zelené, černé i ovocné, čaje bylinkové, čaje ayurvédské, čaje-nečaje… Kávu mám víceméně jako společenskou záležitost, a když už, tak nějakou s mlékem v kavárně k zákusku nebo v restauraci po dobrém obědě.

Není sice o běhání, ale v jedné anketě Runner´s Worldu asi před třemi lety se ptali běžců, na co se nejvíce těší v cíli maratonu, a na nějakém třetím místě se objevilo „Latte“, takže jak vidno má takový šálek kávy k běhání vlastně velmi blízko, obzvláště, když je tak lahodný a hebký. Navíc už jsme domluveni, že zde budou od září probíhat pravidelné Třídní schůzky Běžecké školy (cca ve čtvrtletních intervalech, tak abyste věděli, kam a na co vás budeme zvát.

Nicméně teď, co jsem si konečně objevila "můj šálek kávy", což je mimochodem i název kavárny, ve kterém si ho dávám, už opravdu chodím na kafe. To kafe je tam totiž naprosto boží. Hladké, hebké, smyslné… hedvábné, chtělo by se říct. Přitom plné, bohaté, se sametovou pěnou. To samo už by stálo zato. Ono to ale zdaleka není jenom o tom.

Už od prvního vstupu do kavárny mi přišlo, že jdu k přátelům, ačkoli jsme se ještě do nedávna neznali. Stylový a přitom útulný interiér, úžasná reprodukovaná hudba (ptala jsem se obsluhy, jak se jmenuje to, co tam hraje, ale ani jedna z nás to nebyla schopna pojmenovat – trochu jazzík, trochu rnb, soul, blues, trochu Francie… krása!). Moc příjemná atmosféra a na českou kavárnu překvapivě dobrá kuchyně.

Miluju jídlo. Miluju čerstvé a kvalitní suroviny a obdivuju, co všechno se s nimi s láskou a nezbytnou dávkou kreativity dá v hrnci a posléze na talíři udělat. U nás v Karlíně máme u vstupu do kavárny velkou černou tabuli a na ní je vždycky rukou pěkně vyvedené menu. K obědu pár jídel, bazírujících na tom, co kuchař nakoupil. A když se sní, smažou se z tabule a napíše se tam menu večerní. Všechna ta jídla jsou čerstvá, nemražená, nechlazená, neskladovaná, žádné hnusné prefabrikáty, žádná uho (děti znají ze školních jídelen, pro odrostlé – univerzální hnědá omáčka) – "jen" opravdové, neobyčejně obyčejné, chutné a nápadité JÍDLO. Alelujá!

Taky mám ráda kytky a zvířata. Kytky tam kluci sázeli hned na začátku kolem chystané předzahrádky, kde se tááák dobře sedí ráno s latte a novinami, v poledne na obídku a večer s dvojkou červeného. A pejsek je tam taky, malý jezečík jménem Frankie.

Jestli to teď vypadá, že bych tam nejraději bydlela, tak to je fakt. A podle obsazenosti židliček venku i uvnitř se zdá, že zdaleka nejsem sama…:-)

Dana Škorpilová foto
  • přečteno: 11706/11601×, 5 komentářů

Hodnoť článek

5 z 5 hvězd líbí se mi (9 hodnocení)

Bookmark and Share

Vložit komentář Vložit komentář

"Titánka" Dana | 27. 6. 2011 23.32 hod. | 88.101.235.xxx
k dav: :-)

dav | 27. 6. 2011 10.03 hod. | 89.176.102.xx
To krásné vyznání a přívlastky vztahující se ke kávě..hladké, hebké, hedvábné a smyslné..., tě jednoznačně usvědčuje jako kafaře:-)
Jak to tak čtu, tak si jdu hned jedno uvařit.

ing.Králík | 26. 6. 2011 16.52 hod. | 94.112.173.xx
kávě nerozumím, ale nejlepší čaj je RUMunský
:) MK

fotoMiloš Škorpil: V tomto případě já dávám svůj hlas RUMunské kávě :)

pavel kosorin | 26. 6. 2011 14.06 hod. | 95.140.247.xxx
umět žít – to je oč tu běží :-)

prohledávání Běžeckých článků


inzerce

Život kolem nás

všechny články Život kolem nás

Anketa – hlasuj i ty!

Vize pro rok 2017

Rok 2017 na sebe nedá dlouho čekat, Novoroční předsevzetí jakbysmet. Zatímco vize předpokládá dlouhodobost, Novoroční předsevzetí se vyznačují jepičím životem. Aby se Novoroční předsevzetí stalo prvním krokem k naplnění vize, je třeba si ho pořádně rozmyslet, i když znám spoustu lidí, kteří na druhou stranu tak dlouho přemýšlí a zvažují vše pro a proti, že než vše zváží, uteče pár let. Takže zvažujte pečlivě, ale dejte si časový limit na start. Jako nejlepší limit se jeví 1.1.2017, tak běžíme na to, co vy na to. Kterým směrem byste rádi v roce 2017 byli rádi, aby se ubírala vaše vize 2017?

Zlepšení či udržení zdraví37
Zlepšení nebo udržení fyzické kondice96
Více času na sebe11
Více času na rodinu6
Více času na přátele2
Více času na sebe a na rodinu11
Být víc sám (sama) sebou32

kde se diskutuje

  • Běhání v zimě a mrazu se není třeba bát! Šest zásad pro běhání v zimě a mrazu : nemáte někdo zkušenost s během maratonu v zimě ? »
  • Čtyřicet důvodů, proč milovat běh : Zdravím Vás, běh a celkově cvičení je super věc. Velmi zajímavé jsou nově objevené spojitosti běhu…»
  • Být zdravý a v kondici. Koho a co všechno to v našem životě ovlivňuje. Cooperův test. Čtrnáctý tip Běžecké školy pro váš lepší běh : V tabulke muži 30 – 39 let, průměrný, je chyba (1900 – 1299 m), spravne ma byt 1900…»
  • Ještě jednu písničku … a tuhle taky musím : Já jsem tak poctivý (čti: zblblý :-)), že jsem dělal kliky už i o půl druhé v noci ... :-) »
  • Běžecký tréninkový plán Miloše Škorpila na třetích 13 týdnů běžeckého roku. Čtvrtletní zaměřovací trénink na maraton : Pán Škorpil, v tomto pláne odporúčate bežať dlhý beh na úrovni 82 % TF max. (okrem rozklusu a…»

inzerce

běžecká škola

Běžecká škola ve firmách eshop Běžecké školy Dámský běžecký klub

rubriky běžeckých článků

autoři běžeckých článků